jom klik iklan ni mesti syok punye

Thursday, November 13, 2014

Tip: Panjangkan Hari-hari Anda


Assalamualaikum


ok baik, sebelum ni aku tak pernah pun nak bagi tip sebab aku memang tak ada tip pun untuk kongsi dengan korang. tapi hari ni, aku nak kongsi sikit tip yang aku pernah baca kat fb. mungkin ada di antara korang yang pernah ternampak tapi tak baca atau pun korang baca dan amalkan. yang dah buat tu, bagus alhamdulillah sama-sama baiki diri kearah yang lebih baik. hahhhh, tu dia keluaq tarbiah yang tak berapa nak tarbiah sangat tu. 

Tip untuk panjangkan hari korang ialah SOLAT DIAWAL WAKTU. hah, korang pernah dengar atau terbaca tak pasal hal ni. Tak pun aku ni je yang ketinggalan zaman? Ops!!!! sejak aku dapat tahu pasal perkara ni, lepas tu aku praktikan. masya-Allah, memang aku rasa yang masa lambat je berjalan. Selalunya kita akan rasa masa tu lambat berjalan masa lecturer tu mengajar topik-topik yang bosan, tunggu giliran nak masuk bank or klinik. Tapi dengan solat diawal waktu juga membantu dalam memanjangkan hari korang. Tambah pulak sekarang ni azan awal kan. Kalau zohor, dalam pukul 1 pun dah masuk waktu dah. Then, pergi bilik air ambil wuduk dan solat.



Selain untuk panjangkan masa, kita memang digalakkan untuk solat diawal waktu. so, why not, kalau tak da benda nak buat, solat la awal sikit. Tak yah nak tangguh-tangguh. Peringatan untuk diri aku jugak :D 



dah solat ke belum ni? tak kira la masa bila korang baca entry ni. pagi ke, petang ke, malam ke. kalau dah, alhamdulillah, kalau belum, pegi solat dulu ye. :D

p/s di samping tu, aku jugak peringat diri aku jugak. tidak semua manusia sempurna. kalau di mata manusia pun kita nampak cacat, apatah lagi di mata Allah S.W.T 


thanks for reading


sarangae (LOVE)



Tuesday, April 29, 2014

Jemah Kembali Lagi


Assalamualaikum 

dan selamat pagi semua (jam tunjuk pukul 1.44 am, apakah?) hallo dah tido ke der? awal lagi kot, bagi orang yang salalu jadi burung hantu la kalau bangau da tido da ... ahak!!! blog yang sekian lama tidak berup-date ini kian menampakkan kesawangannya.. haha ... korang sume sihat tak nie?? jangan asyik nak berFB je ye sampai tengah malam, kang tak tido macam jemah sorang nie hah. motip? krikk krikk 

jemah tak gila FB tapi sekarang jemah tengah gila HAYDAY, OME (oh! my english) haha ... dah rajin nak berkebun la plak kan. haish tak tau la kata pe. selain daripada hayday tu, jemah sekarang ngah addicted ngan GAG CONCERT & KOREAN DRAMA ... OME sekali lagi ... kalau lagu jangan citer la kan ... memang dah selalu dah dengar ... de tak sape-sape yang sama macam jemah sorang ni ??? of kos ada la kan ... ngaku cepat!!! haha

memandangkan blog baru nak diaktifkan balik, so tak banyak sangat story yang dapat dikongsikan, unless korang de apa-apa topik yang kita boleh discuss sama-sama... mungkin kita boleh share idea ker or something yang menarik la ... 


ni masa nak pegi kelas pagi tadi... dari atas da memang ok, sampai kat kaki sekai pakai sneakers da ... salah ker? tak kan sebab senang nak berjalan jauh dan yang penting kaki tak melecek ... tada !!! 

yumi just pakai wide shawl biasa je beli tepi-tepi jalan, janji tutup aurat, baju plak beli masa karnival kat UM, skirt beli jauh sikit kat TS, handbag from miss-T (belang-belang gi tu) ... haha ... yang penting colourblock ... 


koleksi untuk tontonan masa cuti sem break... nah, ambik kau ... masa ni pegi beli kat speedy then ngah de promotion beli 1 percuma 1, hah pe lagi, mula la buat pilhan... walaupun dah penah tengok tapi still nak beli cdnya sebab boleh tengok banyak kali.

hah! korang yang suka tengok korea, mesti tengok GAG CONCERT kan? ke de yang tak layan? kalau yang tak penah layan, pe kata layan sekali pasti mau lagi. bukan janji tapi pasti .. haha 


ok la nite


p/s : nak tido, takut jadi macam malam semalam pukul 4 am baru tido sebab tak boleh tido .. arghhh ... ubat kepada tido ialah baca buku so bagi korang yang tak boleh nak tido tu, yumi nasihatkan baca la buku jangan pegi ambik ubat tido plak .. haha ( nasihat tak boleh pakai betul la)

saranghae (LOVE)



Thursday, December 26, 2013

Mata Berair

Assalamualaikum

kompom ramai dah tido kan? zzzZZZ macam best jer macam nyenyak jer . untung la kan dapat tido argghhhh!!! nak tido gak ... mata dah berair, plus menguap dah berpuluh kali plus dengar lagu pulak semuanya memang nak bagi air mata meleleh sebab slow sangat haish .. come on la lain kali set lagu biar kasi havoc sikit ha baru best :'D 


yeahhhhhh ... study week is coming ... seronok sangat balik kampung kan minggu nie. siap pergi kebun lagi hah memang hebat la study week di kebun durian ... ahak :'D . so now, masa untuk belajar la wei .. haha sekarang ni yumi rasa semua Uni di seluruh Malaysia menghadapi masalah yang sama kan? so, moh ler kita belajor yer ... hehe jom jom abaikan masa tido lebihkan study dan makan, eh!!! makan jugak diutamakan. mesti la kan kalau tak ada tenaga macam mana nak study kan kan kan. nak taip banyak-banyak pun otak dah tak center dah, so shall we continue next time???


*macam betul jer* 

ops!!! sape buat macam ni, baik mengaku cepat ... hehe :'D




nite ... zzzZZZ - continue study jom



sarangae (LOVE)


Thursday, November 13, 2014

Tip: Panjangkan Hari-hari Anda


Assalamualaikum


ok baik, sebelum ni aku tak pernah pun nak bagi tip sebab aku memang tak ada tip pun untuk kongsi dengan korang. tapi hari ni, aku nak kongsi sikit tip yang aku pernah baca kat fb. mungkin ada di antara korang yang pernah ternampak tapi tak baca atau pun korang baca dan amalkan. yang dah buat tu, bagus alhamdulillah sama-sama baiki diri kearah yang lebih baik. hahhhh, tu dia keluaq tarbiah yang tak berapa nak tarbiah sangat tu. 

Tip untuk panjangkan hari korang ialah SOLAT DIAWAL WAKTU. hah, korang pernah dengar atau terbaca tak pasal hal ni. Tak pun aku ni je yang ketinggalan zaman? Ops!!!! sejak aku dapat tahu pasal perkara ni, lepas tu aku praktikan. masya-Allah, memang aku rasa yang masa lambat je berjalan. Selalunya kita akan rasa masa tu lambat berjalan masa lecturer tu mengajar topik-topik yang bosan, tunggu giliran nak masuk bank or klinik. Tapi dengan solat diawal waktu juga membantu dalam memanjangkan hari korang. Tambah pulak sekarang ni azan awal kan. Kalau zohor, dalam pukul 1 pun dah masuk waktu dah. Then, pergi bilik air ambil wuduk dan solat.



Selain untuk panjangkan masa, kita memang digalakkan untuk solat diawal waktu. so, why not, kalau tak da benda nak buat, solat la awal sikit. Tak yah nak tangguh-tangguh. Peringatan untuk diri aku jugak :D 



dah solat ke belum ni? tak kira la masa bila korang baca entry ni. pagi ke, petang ke, malam ke. kalau dah, alhamdulillah, kalau belum, pegi solat dulu ye. :D

p/s di samping tu, aku jugak peringat diri aku jugak. tidak semua manusia sempurna. kalau di mata manusia pun kita nampak cacat, apatah lagi di mata Allah S.W.T 


thanks for reading


sarangae (LOVE)



Tuesday, April 29, 2014

Jemah Kembali Lagi


Assalamualaikum 

dan selamat pagi semua (jam tunjuk pukul 1.44 am, apakah?) hallo dah tido ke der? awal lagi kot, bagi orang yang salalu jadi burung hantu la kalau bangau da tido da ... ahak!!! blog yang sekian lama tidak berup-date ini kian menampakkan kesawangannya.. haha ... korang sume sihat tak nie?? jangan asyik nak berFB je ye sampai tengah malam, kang tak tido macam jemah sorang nie hah. motip? krikk krikk 

jemah tak gila FB tapi sekarang jemah tengah gila HAYDAY, OME (oh! my english) haha ... dah rajin nak berkebun la plak kan. haish tak tau la kata pe. selain daripada hayday tu, jemah sekarang ngah addicted ngan GAG CONCERT & KOREAN DRAMA ... OME sekali lagi ... kalau lagu jangan citer la kan ... memang dah selalu dah dengar ... de tak sape-sape yang sama macam jemah sorang ni ??? of kos ada la kan ... ngaku cepat!!! haha

memandangkan blog baru nak diaktifkan balik, so tak banyak sangat story yang dapat dikongsikan, unless korang de apa-apa topik yang kita boleh discuss sama-sama... mungkin kita boleh share idea ker or something yang menarik la ... 


ni masa nak pegi kelas pagi tadi... dari atas da memang ok, sampai kat kaki sekai pakai sneakers da ... salah ker? tak kan sebab senang nak berjalan jauh dan yang penting kaki tak melecek ... tada !!! 

yumi just pakai wide shawl biasa je beli tepi-tepi jalan, janji tutup aurat, baju plak beli masa karnival kat UM, skirt beli jauh sikit kat TS, handbag from miss-T (belang-belang gi tu) ... haha ... yang penting colourblock ... 


koleksi untuk tontonan masa cuti sem break... nah, ambik kau ... masa ni pegi beli kat speedy then ngah de promotion beli 1 percuma 1, hah pe lagi, mula la buat pilhan... walaupun dah penah tengok tapi still nak beli cdnya sebab boleh tengok banyak kali.

hah! korang yang suka tengok korea, mesti tengok GAG CONCERT kan? ke de yang tak layan? kalau yang tak penah layan, pe kata layan sekali pasti mau lagi. bukan janji tapi pasti .. haha 


ok la nite


p/s : nak tido, takut jadi macam malam semalam pukul 4 am baru tido sebab tak boleh tido .. arghhh ... ubat kepada tido ialah baca buku so bagi korang yang tak boleh nak tido tu, yumi nasihatkan baca la buku jangan pegi ambik ubat tido plak .. haha ( nasihat tak boleh pakai betul la)

saranghae (LOVE)



Thursday, December 26, 2013

Mata Berair

Assalamualaikum

kompom ramai dah tido kan? zzzZZZ macam best jer macam nyenyak jer . untung la kan dapat tido argghhhh!!! nak tido gak ... mata dah berair, plus menguap dah berpuluh kali plus dengar lagu pulak semuanya memang nak bagi air mata meleleh sebab slow sangat haish .. come on la lain kali set lagu biar kasi havoc sikit ha baru best :'D 


yeahhhhhh ... study week is coming ... seronok sangat balik kampung kan minggu nie. siap pergi kebun lagi hah memang hebat la study week di kebun durian ... ahak :'D . so now, masa untuk belajar la wei .. haha sekarang ni yumi rasa semua Uni di seluruh Malaysia menghadapi masalah yang sama kan? so, moh ler kita belajor yer ... hehe jom jom abaikan masa tido lebihkan study dan makan, eh!!! makan jugak diutamakan. mesti la kan kalau tak ada tenaga macam mana nak study kan kan kan. nak taip banyak-banyak pun otak dah tak center dah, so shall we continue next time???


*macam betul jer* 

ops!!! sape buat macam ni, baik mengaku cepat ... hehe :'D




nite ... zzzZZZ - continue study jom



sarangae (LOVE)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...