jom klik iklan ni mesti syok punye

Saturday, February 28, 2015

Korean Trip

Assalamualaikum 


hai uolsss, sekarang ni dah masuk semester baru yakni semester 6 aku merangkap semester last untuk aku menapak ke kelas. kenapa pulak?? sebab semester depan aku dah praktikal da. nak praktikal kat mana?? tak tau lagi. tapi ada la tempat-tempat dalam list da. 

FYI, last sem aku dapat rezeki sikit. yang rezeki tu membawa aku ke negara orang. pergh!!! ayat tak semegah. haha :D aku join jabatan lain kat fakulti aku pergi outbound ke korea. WHAT?? korea ok. Walaupun orang lain dah tak heran ke korea tapi aku heran sebab aku dah lama bercita-cita nak pegi sana. Last-last ada rezeki join group ni. Alhamdulillah. yang paling penting selamat pegi dan selamat balik.  

Outbound ni diadakan selama 10 hari. Kami menerima jemputan daripada pihak Dongseo University (DSU). Pensyarah dengan student dia superb ramah. Walaupun korea jarang menggunakan bahasa asing dalam percakapan diorang tapi diorang berusaha untuk cakap English. GOOD !!! Penduduk kat sana pun at least faham apa yang kami cuba sampaikan walaupun kadang-kadang macam ayam dan itik bercakap. Cuaca kat sana masa tu sangatttttt sejuk. kadang-kadang cecah 1-0 darjah celcius. So, winter coat kena selalu pakai la. Yang penting kena pakai thermal kat dalam la. Thermal tu macam inner-shirt je tapi sangat berguna. Glove pun kena pakai, kalau tak tangan korang akan beku. Sampaikan nak sentuh fon yang touch screen pun tak boleh. :D  


DSU stand for Dongseo University. DSU ni terletak kat Busan. Tepi laut dan kompom la angin yang mai tu suma angin laut la. Bila angin laut kompom la sejuk dia lain macam sikit. Gegellllll beb. Nyaris nak kancing gigi. Melebih la plak. hyperbola gi tu.. :D haha Kebetulan kat DSU tu, ada jugak student UM kat situ dua orang. Tapi diorang exchange satu sem jugak la kat situ. Pastu jumpa jugak student Malaysia yang memang study kat situ. Kompom berair la cakap hangul a.k.a korea. I jelez okeyyyyyyy !!! haha 


Sepanjang 10 hari dok kat sana, ada la beberapa tempat yang sempat pegi melawat. semua ni di atur oleh pihak DSU sendiri, so kami cuma ikut ja jadual yang diberikan. 

Antara tempat yang sempat kami pegi, pantai (aku lupa nama dia). tapi memang cantik pantai kat Busan ni. Berbackgroundkan bangunan yang megah berdiri, jambatan, paling penting pantai diorang ni bersih. Good Attitude huh (thumbs up)


Next, kami dibawa ke Busan Tower. Busan Tower ni macam Namsan tower la jugak. Ada tempat ambik gambar untuk kapel, ada love lock bagai. Nak naik kat sini pun kena naik tangga yang agak banyak jugak tapi diorang da upgrade. Naik atas tu guna eskeleter. haha melayu sangat. :D







Sepanjang kat sana, kami diajar main sport stacking, seni petahanan diri (tak tetahan), fly disc (freesbie), aktiviti gym sikit. Excited jugak nak buat semua aktiviti ni. Walaupun cuaca kat sana sejuk tapi kami dapat harunginya dengan berjaya. Perghhh ayat. sentappppp bebbbb 

walaupun aku terkandas dalam sport stacking, aku kembali bangkit dalam fly disc. haha ^_^ Yang penting, team aku menang dalam game fly disc walaupun team mate aku baling punya la tinggi, tak sampai la aku nak tangkap. Da tu, asyik kena bahan ja la aku ni. Korangjaq. haha   






Next class, kami kena buat martial art. Martial tu pulak, bukan yang biasa-biasa punya, kami belajar Kuk Sool Won. Kuk Sool Won ni martial art korea. Yang mana dicampur dengan pelbagai jenis martial art, ada pedang, memanah dan pergerakkan. Semua pergerakkan ni la di panggil Kuk Sool Won.   

 *kenapa semua tengok tepi ye? peringatan, jangan toleh tepi ... haha



*wachaaaaa !!! main besi Bruce Lee la pulak.. banyak kali jugak la libas badan sendiri. haha
pengalaman tu penting. okey !!! coach pun penting jugak :D

*dasat tak?? da macam burung terbang tanpa hala tuju. kau hadoooo??? 



okey la, sampai sini dulu. Nak tau lagi?? tunggu ~~~


thanks for reading



sarangae (LOVE)



Thursday, January 8, 2015

Sayonara 2014

Assalamualaikum, 



Sayonara , goodbye , selamat tinggal 2014. 

Zzaaapppp kejap je 2014 ni berakhir, tup tup da masuk tahun baru dah. Dah hari yang ke 8 da pun. Pada korang sambut birthday hari ini, Happy birthday to you yang ke berapa, aku tak tahu la, depends kat tahun korang la :D hehe 

Sepanjang tahun 2014 ni banyak benda yang berlaku sama ada dalam negara atau kat luar negara. Kalau korang ingat lagi la Malaysia pernah kekeringan air kat empangan, banjir teruk kat Pantai Timur, dengan isu Kapal Terbang. Dah tu dengan perang jangan cakap la .. Apa-apa pun hanya mampu untuk berdoa je la demi kesejahteraan semua. Ni hanya untuk selingan je, Okaiiii !!!

Jom ke cerita yang sebenarnya. haha :P sepanjang 2014 apa yang aku buat yer? hurmmm nak pikir jap ... biasanya kalau nak bercerita ni kena la bukti. kan kan kan.. kalau nak ingat semua memang susah la bebbbbb. Yela setahun ada 365 hari. Mana boleh nak ingat semua :D 

ok moh kita cuba kenang balik kenangan lama.. cewahhh 

1. Dinner Kolej Kediaman Ungku Aziz (KUAZ). Dinner ni bertemakan merah + ungu, so jadi ala-ala colour block gi tu.. sementara nak dinner tu, aku rasa banyak kali jugak la kelaur hujung minggu, tak pun pantang kelas cancel, zzaaappp, hilang dari pandangan. haha :D 

Dinner ni buat kat Hotel Sunway kalau tak silap. tak berapa nak ingat la plak.. maklumlah benda dah lama. tahun lepas la katakan, so segala butiran agak kelam sikit. :D masa dinner ni KUAZ jemput Faizal Tahir untuk buat persembahan, perghhhh suara dia sama macam dalam radio beb!!! haha 

Memandangkan duduk semeja dengan budak kelas, memang bising baq ang. Mana taknya, menang meja paling meriah pulak tu, dapat hadiah tapi hadiah tu ghaib~ huhhhhh, apa pun tak boleh. kami semua dok target hadiah untuk selfie tapi tak dapat, ceiihhhh ~  




2. Keluar Iftar ngan kengkawan sekolah. adalah perkara biasa bila laki lagi ramai dari pompuan. sebab kawan pompuan yang lain ghaib bila ajak keluar. hurmmm, pelik aku. tapi tak pe lain akli kita kelaur lagi ye, jangan ghaib plak. jenuh jugak nak ajak ampa keluaq nooo... tapi aku pun kadang-kadang malas nak keluaq jugak,,haha 

tapi kalau bab-bab makan, In shaa-Allah aku akan cuba untuk keluaq nagn ampa.. haha, makan weiii, sape tak mau. iye idokkk?? :D




ha, tu dia baru la ada kengkawan pompuan aku. hahaha.... ni semua geng sekolah menengah, geng sofbol, geng satu kepala. kalau bab nak buat kecoh boleh la ajak diorang nie, tapi tak berapa nak kecoh dah sebab masing-masing da sibuk. Ada yang sibuk nak buat persiapan kawin la~ Tahniah, Jumie T_T ... sorry tak dapat pegi kenduri ang kawin. Tarikh clash la plak ngan exchange student aku .. marah dia aku tak dapat p kenduri dia.. sob sob ~


depan sekali : Jumie , Asmaiha , Hidayah , Fatin , Me



3. Sofbol dan Sukipt. Tahun lepas dapat la merasa join sukipt for the first time and the last sebab sukipt ni ada dua tahun sekali je. So, the next sukipt 2016 la plak. Tapi tak la dapat join ke tak T_T~ time sukipt ni aku ada sikit pengalaman ngeri tapi tak de la ngeri sangat pun, eh! macam mana tu? hurmmmm.. sebab time training sukipt ni, ligament jari koyak sikit, so aku kena main pun slow-slow ja... kena jaga sebab nak main masum pulak lepas tu... hehe tapi sampai sekarang effect dia ada lagi. hadoiyaiii 


sepanjang camp training... kena panjat itu, panjat ini seawal subuh... omaigad ..
 

sukipt dengan masum, team UM dapat bawak balik pingat gangsa je tapi it's ok keep it up team.. kita boleh cuba lagi next masum. UM IS ONE <3
*semua dah jadi awang hitam :D



4. Sukan Inter-Batch. Sukan ni Persatuan Pusat Sukan yang buat. Yang mana persatuan tu senior yang handle (batch aku la tu) tapi aku tak terlibat. haha.. aku just terlibat untuk main je. Inter-Batch ni lawan ngan junior-junior. tapi kami cuma mampu untuk menanggung kekalahan ja.. haha :D tak pe bagi junior menang. hek hek * jawapan selamat 






 5. Aktiviti Kelas Sport Tourism. Kelas ni kena rancang satu aktiviti luar yang merangkumi sukan + tourism. Sebelum buat keputusan nak pegi SKYTREX ni, dah macam-macam rancang nak pegi tapi tak jadi sebab halangan-halangan yang tak dapat dielakkan. So, lecturer cadang pagi SKYTREX je kat Shah Alam. SKYTREX ni ada dalam Taman Botani Negara. Bagi korang yang pernah pegi Taman Botani, mesti tahu akan kewujudan aktiviti lasak ni ka. huh ayat bombastikkkkk sangat kau jahhh!!! :D whatever lorh 






TOP 5 semua pompuan !!! ops!!!



 6. Sukan Mahasiswa Universiti Malaya (SUKMUM). Untuk sukan ni, tahun lepas aku join 2 sukan : bola tampar ngan sofbol. Aku ni tak da terer sangat main bola tampar tapi dulu penah la main sampai wakil daerah, then hampir pegi wakil negeri tapi tak kesampaian. Lama jugak la tinggal sukan ni, Last main balik bola tampar sukmum tahun 2013. So, bila dah pindah kolej ni saje nak mencuba nasib pegi selection. Hehe :D dapat la masuk dalam team yang hebat nie. Pastu, aku pegi la main sofbol pulak. hehe sukan utama aku kat UM nie. walaupun dah cuba lari, tak mau main, huishhh captain kejar baq ang... jenuh nak lari. tup tup main la jugak T_T

Untuk team bola tampar, team kolej dapat no 4 tapi puas hati sebab diorang cuma nak lepas peringkat kumpulan je pada awalnya. Sekali dapat no 4, ok la tu kan. Satu pencapaian yang baik :D

untuk team sofbol, dapat johan :D, susah jugak nak kekalkan kejuaraan ni. masuk ni, dah dua kali berturut-turut johan. tahniah team, korang awsome... muahhh ciked <3








7. Kolej 12 ni ada buat hari anugerah tau. Maknanya dia raikan semua atlet yang bertanding sepanjang Sukmum. Sapa yang tak pakai baju royal tak boleh masuk tau. Sooooo special ~ So kat sini, baru la kitaorang dapat tau team mana yang dapat no 4 sampai la johan. Aku tengok muka yang sama ja la yang dok naik pentas ambik hadiah .. haha 

Mana taknya kalau sorang main sampai 2, 3 sukan, tak ke muka dia je yang naik pentas .. haha .. apa-apa pun korang terbaik weeiiii... Kolej Raja Nazrin Shah menang secara keseluruhan buat kali pertama. perghhhhh.. hebat hebat :D








bersambung ~



p/s : rasanya ada banyak lagi pasal 2014 yang tak up-date ... tunggu je la yer .. hehe :D



thanks for reading



sarangae (LOVE)



Thursday, November 13, 2014

Tip: Panjangkan Hari-hari Anda


Assalamualaikum


ok baik, sebelum ni aku tak pernah pun nak bagi tip sebab aku memang tak ada tip pun untuk kongsi dengan korang. tapi hari ni, aku nak kongsi sikit tip yang aku pernah baca kat fb. mungkin ada di antara korang yang pernah ternampak tapi tak baca atau pun korang baca dan amalkan. yang dah buat tu, bagus alhamdulillah sama-sama baiki diri kearah yang lebih baik. hahhhh, tu dia keluaq tarbiah yang tak berapa nak tarbiah sangat tu. 

Tip untuk panjangkan hari korang ialah SOLAT DIAWAL WAKTU. hah, korang pernah dengar atau terbaca tak pasal hal ni. Tak pun aku ni je yang ketinggalan zaman? Ops!!!! sejak aku dapat tahu pasal perkara ni, lepas tu aku praktikan. masya-Allah, memang aku rasa yang masa lambat je berjalan. Selalunya kita akan rasa masa tu lambat berjalan masa lecturer tu mengajar topik-topik yang bosan, tunggu giliran nak masuk bank or klinik. Tapi dengan solat diawal waktu juga membantu dalam memanjangkan hari korang. Tambah pulak sekarang ni azan awal kan. Kalau zohor, dalam pukul 1 pun dah masuk waktu dah. Then, pergi bilik air ambil wuduk dan solat.



Selain untuk panjangkan masa, kita memang digalakkan untuk solat diawal waktu. so, why not, kalau tak da benda nak buat, solat la awal sikit. Tak yah nak tangguh-tangguh. Peringatan untuk diri aku jugak :D 



dah solat ke belum ni? tak kira la masa bila korang baca entry ni. pagi ke, petang ke, malam ke. kalau dah, alhamdulillah, kalau belum, pegi solat dulu ye. :D

p/s di samping tu, aku jugak peringat diri aku jugak. tidak semua manusia sempurna. kalau di mata manusia pun kita nampak cacat, apatah lagi di mata Allah S.W.T 


thanks for reading


sarangae (LOVE)



Saturday, February 28, 2015

Korean Trip

Assalamualaikum 


hai uolsss, sekarang ni dah masuk semester baru yakni semester 6 aku merangkap semester last untuk aku menapak ke kelas. kenapa pulak?? sebab semester depan aku dah praktikal da. nak praktikal kat mana?? tak tau lagi. tapi ada la tempat-tempat dalam list da. 

FYI, last sem aku dapat rezeki sikit. yang rezeki tu membawa aku ke negara orang. pergh!!! ayat tak semegah. haha :D aku join jabatan lain kat fakulti aku pergi outbound ke korea. WHAT?? korea ok. Walaupun orang lain dah tak heran ke korea tapi aku heran sebab aku dah lama bercita-cita nak pegi sana. Last-last ada rezeki join group ni. Alhamdulillah. yang paling penting selamat pegi dan selamat balik.  

Outbound ni diadakan selama 10 hari. Kami menerima jemputan daripada pihak Dongseo University (DSU). Pensyarah dengan student dia superb ramah. Walaupun korea jarang menggunakan bahasa asing dalam percakapan diorang tapi diorang berusaha untuk cakap English. GOOD !!! Penduduk kat sana pun at least faham apa yang kami cuba sampaikan walaupun kadang-kadang macam ayam dan itik bercakap. Cuaca kat sana masa tu sangatttttt sejuk. kadang-kadang cecah 1-0 darjah celcius. So, winter coat kena selalu pakai la. Yang penting kena pakai thermal kat dalam la. Thermal tu macam inner-shirt je tapi sangat berguna. Glove pun kena pakai, kalau tak tangan korang akan beku. Sampaikan nak sentuh fon yang touch screen pun tak boleh. :D  


DSU stand for Dongseo University. DSU ni terletak kat Busan. Tepi laut dan kompom la angin yang mai tu suma angin laut la. Bila angin laut kompom la sejuk dia lain macam sikit. Gegellllll beb. Nyaris nak kancing gigi. Melebih la plak. hyperbola gi tu.. :D haha Kebetulan kat DSU tu, ada jugak student UM kat situ dua orang. Tapi diorang exchange satu sem jugak la kat situ. Pastu jumpa jugak student Malaysia yang memang study kat situ. Kompom berair la cakap hangul a.k.a korea. I jelez okeyyyyyyy !!! haha 


Sepanjang 10 hari dok kat sana, ada la beberapa tempat yang sempat pegi melawat. semua ni di atur oleh pihak DSU sendiri, so kami cuma ikut ja jadual yang diberikan. 

Antara tempat yang sempat kami pegi, pantai (aku lupa nama dia). tapi memang cantik pantai kat Busan ni. Berbackgroundkan bangunan yang megah berdiri, jambatan, paling penting pantai diorang ni bersih. Good Attitude huh (thumbs up)


Next, kami dibawa ke Busan Tower. Busan Tower ni macam Namsan tower la jugak. Ada tempat ambik gambar untuk kapel, ada love lock bagai. Nak naik kat sini pun kena naik tangga yang agak banyak jugak tapi diorang da upgrade. Naik atas tu guna eskeleter. haha melayu sangat. :D







Sepanjang kat sana, kami diajar main sport stacking, seni petahanan diri (tak tetahan), fly disc (freesbie), aktiviti gym sikit. Excited jugak nak buat semua aktiviti ni. Walaupun cuaca kat sana sejuk tapi kami dapat harunginya dengan berjaya. Perghhh ayat. sentappppp bebbbb 

walaupun aku terkandas dalam sport stacking, aku kembali bangkit dalam fly disc. haha ^_^ Yang penting, team aku menang dalam game fly disc walaupun team mate aku baling punya la tinggi, tak sampai la aku nak tangkap. Da tu, asyik kena bahan ja la aku ni. Korangjaq. haha   






Next class, kami kena buat martial art. Martial tu pulak, bukan yang biasa-biasa punya, kami belajar Kuk Sool Won. Kuk Sool Won ni martial art korea. Yang mana dicampur dengan pelbagai jenis martial art, ada pedang, memanah dan pergerakkan. Semua pergerakkan ni la di panggil Kuk Sool Won.   

 *kenapa semua tengok tepi ye? peringatan, jangan toleh tepi ... haha



*wachaaaaa !!! main besi Bruce Lee la pulak.. banyak kali jugak la libas badan sendiri. haha
pengalaman tu penting. okey !!! coach pun penting jugak :D

*dasat tak?? da macam burung terbang tanpa hala tuju. kau hadoooo??? 



okey la, sampai sini dulu. Nak tau lagi?? tunggu ~~~


thanks for reading



sarangae (LOVE)



Thursday, January 8, 2015

Sayonara 2014

Assalamualaikum, 



Sayonara , goodbye , selamat tinggal 2014. 

Zzaaapppp kejap je 2014 ni berakhir, tup tup da masuk tahun baru dah. Dah hari yang ke 8 da pun. Pada korang sambut birthday hari ini, Happy birthday to you yang ke berapa, aku tak tahu la, depends kat tahun korang la :D hehe 

Sepanjang tahun 2014 ni banyak benda yang berlaku sama ada dalam negara atau kat luar negara. Kalau korang ingat lagi la Malaysia pernah kekeringan air kat empangan, banjir teruk kat Pantai Timur, dengan isu Kapal Terbang. Dah tu dengan perang jangan cakap la .. Apa-apa pun hanya mampu untuk berdoa je la demi kesejahteraan semua. Ni hanya untuk selingan je, Okaiiii !!!

Jom ke cerita yang sebenarnya. haha :P sepanjang 2014 apa yang aku buat yer? hurmmm nak pikir jap ... biasanya kalau nak bercerita ni kena la bukti. kan kan kan.. kalau nak ingat semua memang susah la bebbbbb. Yela setahun ada 365 hari. Mana boleh nak ingat semua :D 

ok moh kita cuba kenang balik kenangan lama.. cewahhh 

1. Dinner Kolej Kediaman Ungku Aziz (KUAZ). Dinner ni bertemakan merah + ungu, so jadi ala-ala colour block gi tu.. sementara nak dinner tu, aku rasa banyak kali jugak la kelaur hujung minggu, tak pun pantang kelas cancel, zzaaappp, hilang dari pandangan. haha :D 

Dinner ni buat kat Hotel Sunway kalau tak silap. tak berapa nak ingat la plak.. maklumlah benda dah lama. tahun lepas la katakan, so segala butiran agak kelam sikit. :D masa dinner ni KUAZ jemput Faizal Tahir untuk buat persembahan, perghhhh suara dia sama macam dalam radio beb!!! haha 

Memandangkan duduk semeja dengan budak kelas, memang bising baq ang. Mana taknya, menang meja paling meriah pulak tu, dapat hadiah tapi hadiah tu ghaib~ huhhhhh, apa pun tak boleh. kami semua dok target hadiah untuk selfie tapi tak dapat, ceiihhhh ~  




2. Keluar Iftar ngan kengkawan sekolah. adalah perkara biasa bila laki lagi ramai dari pompuan. sebab kawan pompuan yang lain ghaib bila ajak keluar. hurmmm, pelik aku. tapi tak pe lain akli kita kelaur lagi ye, jangan ghaib plak. jenuh jugak nak ajak ampa keluaq nooo... tapi aku pun kadang-kadang malas nak keluaq jugak,,haha 

tapi kalau bab-bab makan, In shaa-Allah aku akan cuba untuk keluaq nagn ampa.. haha, makan weiii, sape tak mau. iye idokkk?? :D




ha, tu dia baru la ada kengkawan pompuan aku. hahaha.... ni semua geng sekolah menengah, geng sofbol, geng satu kepala. kalau bab nak buat kecoh boleh la ajak diorang nie, tapi tak berapa nak kecoh dah sebab masing-masing da sibuk. Ada yang sibuk nak buat persiapan kawin la~ Tahniah, Jumie T_T ... sorry tak dapat pegi kenduri ang kawin. Tarikh clash la plak ngan exchange student aku .. marah dia aku tak dapat p kenduri dia.. sob sob ~


depan sekali : Jumie , Asmaiha , Hidayah , Fatin , Me



3. Sofbol dan Sukipt. Tahun lepas dapat la merasa join sukipt for the first time and the last sebab sukipt ni ada dua tahun sekali je. So, the next sukipt 2016 la plak. Tapi tak la dapat join ke tak T_T~ time sukipt ni aku ada sikit pengalaman ngeri tapi tak de la ngeri sangat pun, eh! macam mana tu? hurmmmm.. sebab time training sukipt ni, ligament jari koyak sikit, so aku kena main pun slow-slow ja... kena jaga sebab nak main masum pulak lepas tu... hehe tapi sampai sekarang effect dia ada lagi. hadoiyaiii 


sepanjang camp training... kena panjat itu, panjat ini seawal subuh... omaigad ..
 

sukipt dengan masum, team UM dapat bawak balik pingat gangsa je tapi it's ok keep it up team.. kita boleh cuba lagi next masum. UM IS ONE <3
*semua dah jadi awang hitam :D



4. Sukan Inter-Batch. Sukan ni Persatuan Pusat Sukan yang buat. Yang mana persatuan tu senior yang handle (batch aku la tu) tapi aku tak terlibat. haha.. aku just terlibat untuk main je. Inter-Batch ni lawan ngan junior-junior. tapi kami cuma mampu untuk menanggung kekalahan ja.. haha :D tak pe bagi junior menang. hek hek * jawapan selamat 






 5. Aktiviti Kelas Sport Tourism. Kelas ni kena rancang satu aktiviti luar yang merangkumi sukan + tourism. Sebelum buat keputusan nak pegi SKYTREX ni, dah macam-macam rancang nak pegi tapi tak jadi sebab halangan-halangan yang tak dapat dielakkan. So, lecturer cadang pagi SKYTREX je kat Shah Alam. SKYTREX ni ada dalam Taman Botani Negara. Bagi korang yang pernah pegi Taman Botani, mesti tahu akan kewujudan aktiviti lasak ni ka. huh ayat bombastikkkkk sangat kau jahhh!!! :D whatever lorh 






TOP 5 semua pompuan !!! ops!!!



 6. Sukan Mahasiswa Universiti Malaya (SUKMUM). Untuk sukan ni, tahun lepas aku join 2 sukan : bola tampar ngan sofbol. Aku ni tak da terer sangat main bola tampar tapi dulu penah la main sampai wakil daerah, then hampir pegi wakil negeri tapi tak kesampaian. Lama jugak la tinggal sukan ni, Last main balik bola tampar sukmum tahun 2013. So, bila dah pindah kolej ni saje nak mencuba nasib pegi selection. Hehe :D dapat la masuk dalam team yang hebat nie. Pastu, aku pegi la main sofbol pulak. hehe sukan utama aku kat UM nie. walaupun dah cuba lari, tak mau main, huishhh captain kejar baq ang... jenuh nak lari. tup tup main la jugak T_T

Untuk team bola tampar, team kolej dapat no 4 tapi puas hati sebab diorang cuma nak lepas peringkat kumpulan je pada awalnya. Sekali dapat no 4, ok la tu kan. Satu pencapaian yang baik :D

untuk team sofbol, dapat johan :D, susah jugak nak kekalkan kejuaraan ni. masuk ni, dah dua kali berturut-turut johan. tahniah team, korang awsome... muahhh ciked <3








7. Kolej 12 ni ada buat hari anugerah tau. Maknanya dia raikan semua atlet yang bertanding sepanjang Sukmum. Sapa yang tak pakai baju royal tak boleh masuk tau. Sooooo special ~ So kat sini, baru la kitaorang dapat tau team mana yang dapat no 4 sampai la johan. Aku tengok muka yang sama ja la yang dok naik pentas ambik hadiah .. haha 

Mana taknya kalau sorang main sampai 2, 3 sukan, tak ke muka dia je yang naik pentas .. haha .. apa-apa pun korang terbaik weeiiii... Kolej Raja Nazrin Shah menang secara keseluruhan buat kali pertama. perghhhhh.. hebat hebat :D








bersambung ~



p/s : rasanya ada banyak lagi pasal 2014 yang tak up-date ... tunggu je la yer .. hehe :D



thanks for reading



sarangae (LOVE)



Thursday, November 13, 2014

Tip: Panjangkan Hari-hari Anda


Assalamualaikum


ok baik, sebelum ni aku tak pernah pun nak bagi tip sebab aku memang tak ada tip pun untuk kongsi dengan korang. tapi hari ni, aku nak kongsi sikit tip yang aku pernah baca kat fb. mungkin ada di antara korang yang pernah ternampak tapi tak baca atau pun korang baca dan amalkan. yang dah buat tu, bagus alhamdulillah sama-sama baiki diri kearah yang lebih baik. hahhhh, tu dia keluaq tarbiah yang tak berapa nak tarbiah sangat tu. 

Tip untuk panjangkan hari korang ialah SOLAT DIAWAL WAKTU. hah, korang pernah dengar atau terbaca tak pasal hal ni. Tak pun aku ni je yang ketinggalan zaman? Ops!!!! sejak aku dapat tahu pasal perkara ni, lepas tu aku praktikan. masya-Allah, memang aku rasa yang masa lambat je berjalan. Selalunya kita akan rasa masa tu lambat berjalan masa lecturer tu mengajar topik-topik yang bosan, tunggu giliran nak masuk bank or klinik. Tapi dengan solat diawal waktu juga membantu dalam memanjangkan hari korang. Tambah pulak sekarang ni azan awal kan. Kalau zohor, dalam pukul 1 pun dah masuk waktu dah. Then, pergi bilik air ambil wuduk dan solat.



Selain untuk panjangkan masa, kita memang digalakkan untuk solat diawal waktu. so, why not, kalau tak da benda nak buat, solat la awal sikit. Tak yah nak tangguh-tangguh. Peringatan untuk diri aku jugak :D 



dah solat ke belum ni? tak kira la masa bila korang baca entry ni. pagi ke, petang ke, malam ke. kalau dah, alhamdulillah, kalau belum, pegi solat dulu ye. :D

p/s di samping tu, aku jugak peringat diri aku jugak. tidak semua manusia sempurna. kalau di mata manusia pun kita nampak cacat, apatah lagi di mata Allah S.W.T 


thanks for reading


sarangae (LOVE)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...