jom klik iklan ni mesti syok punye

Tuesday, April 29, 2014

Jemah Kembali Lagi


Assalamualaikum 

dan selamat pagi semua (jam tunjuk pukul 1.44 am, apakah?) hallo dah tido ke der? awal lagi kot, bagi orang yang salalu jadi burung hantu la kalau bangau da tido da ... ahak!!! blog yang sekian lama tidak berup-date ini kian menampakkan kesawangannya.. haha ... korang sume sihat tak nie?? jangan asyik nak berFB je ye sampai tengah malam, kang tak tido macam jemah sorang nie hah. motip? krikk krikk 

jemah tak gila FB tapi sekarang jemah tengah gila HAYDAY, OME (oh! my english) haha ... dah rajin nak berkebun la plak kan. haish tak tau la kata pe. selain daripada hayday tu, jemah sekarang ngah addicted ngan GAG CONCERT & KOREAN DRAMA ... OME sekali lagi ... kalau lagu jangan citer la kan ... memang dah selalu dah dengar ... de tak sape-sape yang sama macam jemah sorang ni ??? of kos ada la kan ... ngaku cepat!!! haha

memandangkan blog baru nak diaktifkan balik, so tak banyak sangat story yang dapat dikongsikan, unless korang de apa-apa topik yang kita boleh discuss sama-sama... mungkin kita boleh share idea ker or something yang menarik la ... 


ni masa nak pegi kelas pagi tadi... dari atas da memang ok, sampai kat kaki sekai pakai sneakers da ... salah ker? tak kan sebab senang nak berjalan jauh dan yang penting kaki tak melecek ... tada !!! 

yumi just pakai wide shawl biasa je beli tepi-tepi jalan, janji tutup aurat, baju plak beli masa karnival kat UM, skirt beli jauh sikit kat TS, handbag from miss-T (belang-belang gi tu) ... haha ... yang penting colourblock ... 


koleksi untuk tontonan masa cuti sem break... nah, ambik kau ... masa ni pegi beli kat speedy then ngah de promotion beli 1 percuma 1, hah pe lagi, mula la buat pilhan... walaupun dah penah tengok tapi still nak beli cdnya sebab boleh tengok banyak kali.

hah! korang yang suka tengok korea, mesti tengok GAG CONCERT kan? ke de yang tak layan? kalau yang tak penah layan, pe kata layan sekali pasti mau lagi. bukan janji tapi pasti .. haha 


ok la nite


p/s : nak tido, takut jadi macam malam semalam pukul 4 am baru tido sebab tak boleh tido .. arghhh ... ubat kepada tido ialah baca buku so bagi korang yang tak boleh nak tido tu, yumi nasihatkan baca la buku jangan pegi ambik ubat tido plak .. haha ( nasihat tak boleh pakai betul la)

saranghae (LOVE)



Thursday, December 26, 2013

Mata Berair

Assalamualaikum

kompom ramai dah tido kan? zzzZZZ macam best jer macam nyenyak jer . untung la kan dapat tido argghhhh!!! nak tido gak ... mata dah berair, plus menguap dah berpuluh kali plus dengar lagu pulak semuanya memang nak bagi air mata meleleh sebab slow sangat haish .. come on la lain kali set lagu biar kasi havoc sikit ha baru best :'D 


yeahhhhhh ... study week is coming ... seronok sangat balik kampung kan minggu nie. siap pergi kebun lagi hah memang hebat la study week di kebun durian ... ahak :'D . so now, masa untuk belajar la wei .. haha sekarang ni yumi rasa semua Uni di seluruh Malaysia menghadapi masalah yang sama kan? so, moh ler kita belajor yer ... hehe jom jom abaikan masa tido lebihkan study dan makan, eh!!! makan jugak diutamakan. mesti la kan kalau tak ada tenaga macam mana nak study kan kan kan. nak taip banyak-banyak pun otak dah tak center dah, so shall we continue next time???


*macam betul jer* 

ops!!! sape buat macam ni, baik mengaku cepat ... hehe :'D




nite ... zzzZZZ - continue study jom



sarangae (LOVE)


Friday, November 8, 2013

Cuti Macam Tak Cuti Jer


Assalamualaikum

berhabuk sudah blog yumi ni hah ... da berbulan rasanya tak on... haha ... busy mengalahkan datuk bandar :) ... yela kan assignment bersepah-sepah sampai tak tau nka buat yang mana satu so pe lagi otak pun bersepah la jugak nak pikir ... hadooiiii hadooiii  :O 


memandangkan sekarang tengah mood cuti sebenarnya tapi memandangkan banyak keje yang menanti so kena la tinggalkan mood cuti tu ... shuuuu ~~ pergi la kau jauh-jauh wahai mood cuti ... yumi tengok bebudak lain macam best jer cuti tapi yumi? oh tidak!!! time cuti ni de latihan intensif la, de game la, de keje lapangan la, namun ku tempuh itu dengan senyuman walaupun otot kaki ni dah sakit dah... arghhh ~ jalan pun dah macam robot da .. haha :'D ... lagipun kalau dok kat umah pun dah kompom-kompom la tak buat keje betul tak? yela sape nak buat keje time cuti kan? nak restkan minda katanya ... haha .. itu semua poyo!!!


yang de masa nak update ni pun sebabnya tengah ambik mood nak baca note sebab ada test hari selasa ni .... tu la yumi ... test dah nak dekat baru la kelam kabut nak baca note ... haish .. buruk sungguh perangai ... not good not good ... berubah la sebelum anda diubah ... eh? haha .... 



P/S : ok la .. sambil-sambil ambik mood ni jom dengar lagu MIRROR by JUSTIN TIMBERLAKE ... kalau nak dengar cari la sendiri .... haha 



bubui


thanks for reading 


sarangae(LOVE)


Tuesday, April 29, 2014

Jemah Kembali Lagi


Assalamualaikum 

dan selamat pagi semua (jam tunjuk pukul 1.44 am, apakah?) hallo dah tido ke der? awal lagi kot, bagi orang yang salalu jadi burung hantu la kalau bangau da tido da ... ahak!!! blog yang sekian lama tidak berup-date ini kian menampakkan kesawangannya.. haha ... korang sume sihat tak nie?? jangan asyik nak berFB je ye sampai tengah malam, kang tak tido macam jemah sorang nie hah. motip? krikk krikk 

jemah tak gila FB tapi sekarang jemah tengah gila HAYDAY, OME (oh! my english) haha ... dah rajin nak berkebun la plak kan. haish tak tau la kata pe. selain daripada hayday tu, jemah sekarang ngah addicted ngan GAG CONCERT & KOREAN DRAMA ... OME sekali lagi ... kalau lagu jangan citer la kan ... memang dah selalu dah dengar ... de tak sape-sape yang sama macam jemah sorang ni ??? of kos ada la kan ... ngaku cepat!!! haha

memandangkan blog baru nak diaktifkan balik, so tak banyak sangat story yang dapat dikongsikan, unless korang de apa-apa topik yang kita boleh discuss sama-sama... mungkin kita boleh share idea ker or something yang menarik la ... 


ni masa nak pegi kelas pagi tadi... dari atas da memang ok, sampai kat kaki sekai pakai sneakers da ... salah ker? tak kan sebab senang nak berjalan jauh dan yang penting kaki tak melecek ... tada !!! 

yumi just pakai wide shawl biasa je beli tepi-tepi jalan, janji tutup aurat, baju plak beli masa karnival kat UM, skirt beli jauh sikit kat TS, handbag from miss-T (belang-belang gi tu) ... haha ... yang penting colourblock ... 


koleksi untuk tontonan masa cuti sem break... nah, ambik kau ... masa ni pegi beli kat speedy then ngah de promotion beli 1 percuma 1, hah pe lagi, mula la buat pilhan... walaupun dah penah tengok tapi still nak beli cdnya sebab boleh tengok banyak kali.

hah! korang yang suka tengok korea, mesti tengok GAG CONCERT kan? ke de yang tak layan? kalau yang tak penah layan, pe kata layan sekali pasti mau lagi. bukan janji tapi pasti .. haha 


ok la nite


p/s : nak tido, takut jadi macam malam semalam pukul 4 am baru tido sebab tak boleh tido .. arghhh ... ubat kepada tido ialah baca buku so bagi korang yang tak boleh nak tido tu, yumi nasihatkan baca la buku jangan pegi ambik ubat tido plak .. haha ( nasihat tak boleh pakai betul la)

saranghae (LOVE)



Thursday, December 26, 2013

Mata Berair

Assalamualaikum

kompom ramai dah tido kan? zzzZZZ macam best jer macam nyenyak jer . untung la kan dapat tido argghhhh!!! nak tido gak ... mata dah berair, plus menguap dah berpuluh kali plus dengar lagu pulak semuanya memang nak bagi air mata meleleh sebab slow sangat haish .. come on la lain kali set lagu biar kasi havoc sikit ha baru best :'D 


yeahhhhhh ... study week is coming ... seronok sangat balik kampung kan minggu nie. siap pergi kebun lagi hah memang hebat la study week di kebun durian ... ahak :'D . so now, masa untuk belajar la wei .. haha sekarang ni yumi rasa semua Uni di seluruh Malaysia menghadapi masalah yang sama kan? so, moh ler kita belajor yer ... hehe jom jom abaikan masa tido lebihkan study dan makan, eh!!! makan jugak diutamakan. mesti la kan kalau tak ada tenaga macam mana nak study kan kan kan. nak taip banyak-banyak pun otak dah tak center dah, so shall we continue next time???


*macam betul jer* 

ops!!! sape buat macam ni, baik mengaku cepat ... hehe :'D




nite ... zzzZZZ - continue study jom



sarangae (LOVE)


Friday, November 8, 2013

Cuti Macam Tak Cuti Jer


Assalamualaikum

berhabuk sudah blog yumi ni hah ... da berbulan rasanya tak on... haha ... busy mengalahkan datuk bandar :) ... yela kan assignment bersepah-sepah sampai tak tau nka buat yang mana satu so pe lagi otak pun bersepah la jugak nak pikir ... hadooiiii hadooiii  :O 


memandangkan sekarang tengah mood cuti sebenarnya tapi memandangkan banyak keje yang menanti so kena la tinggalkan mood cuti tu ... shuuuu ~~ pergi la kau jauh-jauh wahai mood cuti ... yumi tengok bebudak lain macam best jer cuti tapi yumi? oh tidak!!! time cuti ni de latihan intensif la, de game la, de keje lapangan la, namun ku tempuh itu dengan senyuman walaupun otot kaki ni dah sakit dah... arghhh ~ jalan pun dah macam robot da .. haha :'D ... lagipun kalau dok kat umah pun dah kompom-kompom la tak buat keje betul tak? yela sape nak buat keje time cuti kan? nak restkan minda katanya ... haha .. itu semua poyo!!!


yang de masa nak update ni pun sebabnya tengah ambik mood nak baca note sebab ada test hari selasa ni .... tu la yumi ... test dah nak dekat baru la kelam kabut nak baca note ... haish .. buruk sungguh perangai ... not good not good ... berubah la sebelum anda diubah ... eh? haha .... 



P/S : ok la .. sambil-sambil ambik mood ni jom dengar lagu MIRROR by JUSTIN TIMBERLAKE ... kalau nak dengar cari la sendiri .... haha 



bubui


thanks for reading 


sarangae(LOVE)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...